Marma Makarna
Marma Makarna
Marma Makarna

Özellikle genç misafirlerin tercih edeceği farklı tat ve dokularla zenginleştirilmiş eğlenceli bir sunum.

Pişirme Süresi : 14 dk Kaç Kişilik : 5 Kişilik

Kelam-Penne

Mantarlı Makarna

Hazırlanışı

1 paket penne makarna

10 adet mantar

1 adet kurutulmuş kırmızı biber

2 dal kekik

1+1/2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

5 bardak su

Bir tutam maydanoz

 

5 su bardağı suyu derin bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine tuz ilave edin. Makarnayı kaynayan suya ilave edin. 7-8 dakika haşlayın ve  süzün. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve süzülen makarnayı ilave edin. Makarna tenceresinin kapağını kapatın ve 2-3 dakika kısık ateşte demlenmeye bırakın. 1/2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve temizlenmiş mantarları tavada çevirin. Mantarlar suyunu çekince kurutulmuş biberlerle hafif kavurun tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Haşlanan makarnaları mantarların olduğu tavaya alın ve taze kekikle maydanozla lezzetlendirin ve servis edin.